Våra pensionärer

Här kommer en presentation av våra fina pensionärer

... och några änglar


C.I.B. / INTUCH

SEUCH FIUCH NOUCH NordUCH SEVCH RLDN

Primaliv Uptown Girl

"Ines"

Född 2014-08-04


E. C.I.B. SEUCH DKUCH FI JV -13

Trip To The Top From Dolina Rivendell "Wilmer"


U. SEUCH SEVCH Primaliv Mayan Mystica "Maya"


BIS-valp (kval Puppy Of The Year -16)

#2 Årets svenskfödda utställningstik 2016

Svensk Viltspårs Champion


Mankhöjd: 34 cm

Ögonlyst: UA 2016, 2018, 2020


Ägare: Marie Lindbergh


Ines


Ines är en helt fantastiskt fin tik! Hon är alltid glad och positiv till alla upptåg vi hittar på, hon är arbetsvillig och nyfiken och löser problem vartefter de dyker upp. Hon är dessutom supersnygg, multichampion som hon är!

Vi tränar rallylydnad och viltspår och hon älskar det! Hon är en stor personlighet som mår bäst när hon får jobba. Hon pratar, muttrar lite över andra hundar och tjuter av glädje när vi ses. Bäst ändå är att ligga nära nära matte. Älskar henne!


C.I.B. / INTUCH

SEUCH, DKUCH, SEVCH, NORD JV-16, SE JV-16

Charisma Genstat

"Majken"

Född:  2015-11-15


E.  Victorious Star Number One Genstat

U. Lady Fiesta Genstat


Kval Crufts -17 och -20

Svensk Viltspårs Champion

Genomfört BPH


Mankhöjd: ca 33 cm

Ögonlyst: UA sep -18, UA jul -19

DNA-test Optigen PRA typ B: CLEAR


Ägare: Glenn Lindbergh

Majken


Majken är importerad från Belarus och en mycket personlig och trevlig tik med stor integritet. Även hon är multichampion och tränas i många olika hundsporter, men i viltspår/spår är hon oslagbar! Hon är helt okomplicerad bland både hundar och folk, men föredrar att vara tillsammans med storfavoriten - husse!


SEVCH Ädels Kavata Kaiza - MIMI

Mimi var vår första dvärgschnauzer, född 2006 och levde sina sista år som glad pensionär i Oxelösund. Hon var en självständig, cool dam som alltid gick lös och gärna åkte med sin senare husse och matte i husbilen.

Vi har många härliga minnen från våra resor med Mimi. Hon har åkt med på många turer till alperna, ibland med bil och ibland med flyg. Hon har gått lös på Paris gator och lekt i Wiens parker. Åkt lift och klättrat i bergen med husse och glassat sig vid Gardasjön med matte. Alltid lika kolugn och glad! Hon är utställd med cert, har tränat och tävlat i agility och blev Svensk Viltspårschampion. Mimi fick fyra kullar och totalt 13 valpar (M, N, O och P-kullarna) och är bl a mamma till Maya, mormor till Ines och därmed ett gäng barnbarn och barnbarnsbarn...

Här ser ni lite bilder från vår tid med Mimi. På sista bilden t h är Mimi 14 år. Mimi somnade in juni 2021, då var hon 15 år och en månad. Sov sött lilla Mimi

SEUCH SEVCH Primaliv Mayan Mystica - MAYA

Maya är från vår första kull och är en helt underbar hund. Redan på sin första stora utställning tog hon cert - ett år gammal. Placerade sig som nummer 6 på Cupen samma månad (av drygt 100 anmälda). Och Svensk Utställningschampion blev hon strax efter sin efter sin tvåårsdag.  Även hon är Svensk Viltspårschampion förstås.

Maya har två kullar (Q och U-kullarna), och därmed mamma till bl a Elin (Primaliv Qaramell)  och Ines (Primaliv Uptown Girl)

Maya finns tyvärr inte med oss längre. Hon blev 11,5 år. Tack Kerstin och Bernt för att ni gav Maya en fin pensionärstid hos er.


SEVCH Pepalfa's Xtra-Xtra - MIYA

Miya kom till oss 2010. En sån sötnos! Hon har en härlig personlighet med stor kampvilja och lekfullhet samtidigt som hon har ett mycket stort hjärta och är otroligt snäll och tillgiven. Hon är utställd, vi har tränat agility och lydnad och även hon är Svensk Viltspårschampion. Miya har haft två kullar (S och T-kullarna) och är bl a mamma till Alice, mormor till Xanna och mormorsmor till Bibbi.

Hon bor sedan en tid tillbaka i Trosa med sin nya matte och hennes häst. Det är så underbart att se hur bra de passar varandra - de formligen stormtrivs tillsammans! Här kommer lite bilder från Miyas tid hos oss.Primaliv Souvenir - ALICE

Alice är dotter till Miya. Hon har samma underbart vänliga och positiva personlighet som sin mor. Alice är utställd några gånger med fina placeringar och ett CACIB. Hon har även gjort anlagsprov och har ett förstapris i viltspår - något hon tycker är fantastiskt roligt!

Alice har två kullar med jättefina och trevliga avkommor (X och Y-kullarna)

bl a Xanna och har de senare åren bott med sin familj Inger och Per. Alice finns tyvärr inte med oss längre, hon blev 10 år


 SEUCH NOUCH SEVCH Primaliv Qaramell - ELIN

Elin är dotter till Maya och dotterdotter till Mimi. Hon har haft en kull (W-kullen) och är utställd både i Sverige och Norge och därmed både svensk och norsk utställningschampion. Hon har även tränat viltspår och är numera Svensk Viltspårs Champion! Elin är en glad och tillgiven dam, mycket snäll, följsam och gillar både andra hundar, människor och barn - framförallt mattes barnbarn! Hon bor numera med matte Inger i Vasastan och i skärgården.