Om


Det ska vara kul att ha hund - och det ska vara kul att vara hund!

Marie Lindbergh


Jag, Marie har haft djur omkring mig sedan barnsben. Det var främst hästar, men även katter, dansmöss, kaniner, fiskar, en sköldpadda och hundar.

När barnen flyttade hemifrån blev det alltför tyst här hemma och efter mycket funderande, diskuterande och många besök på utställningar kom vi fram till att en dvärgschnauzer blir den perfekta hunden för oss.


Ädels Kavata Kaiza "Mimi" flyttade in hos oss sommaren 2006. En feminin liten tik med supersträv päls och mycket egen vilja.  Hon har hängt med oss på allt - vandringar i alperna, stadspromenader i Paris, Wien - you name it! Alltid lös utan problem. Hon är utställd med fin kritik, flera placeringar och ett cert samt Svensk Viltspårs Champion.2008 ansökte vi om kennel med prefixet Primaliv. 2009 födde Mimi sin första kull. Tack alla underbara erfarna uppfödare som stöttade och lotsade oss på den resan. Ni vet vilka ni är - och ni är guld värda! Den första kullen gav oss fem valpar varav vi sparade en tik. Hon skulle heta Maya. Just den sommaren fanns en god GB-glass som hette Mayan Mystica. Självklart  blev hennes namn just det - Primaliv Mayan Mystica "Maya". Kullsyskonen fick även de namn på M - måste man börja på A?? Vid nästa kull uppstod frågan - ska vi börja på A nu? Eller fortsätta på N?? Det blev bara en valp - och hon fick namnet Primaliv Nice Surprise.... Ja, det är historien om varför vi inte gjorde som alla andra och började på A... och på den vägen är det.


Vi gillar att aktivera våra hundar och värdesätter att våra valpköpare gör detsamma. En hund mår bäst av att få arbeta. Det finns massor med bra och roliga kurser bl a hos brukshundsklubbarna runt om i landet. Även SKK och rasklubbarna SSPK och Dvärgschnauzerringen ordnar både kurser, utställningar och tävlingar.


Vi åker på många utställningar, både i Sverige och utomlands och har med tiden fått fram många champions, med fina utmärkelser och titlar. Vi tränar även viltspår, rallylydnad, nosework och lite agility - och hundarna älskar det. Våra linjer utmärker sig av att ha mycket energi och mår bäst av arbete och utmaningar, inte bara promenader.


Lek och träna med din hund så kommer ni bygga upp en fantastisk fin kontakt och vänskap för livet!