Fodervärd

Fodervärd hos oss


Vår målsättning är att föda upp friska, sunda och trevliga hundar som fungerar i alla miljöer. Vi vill hela tiden förbättra vår uppfödning och ras.


Bakom varje ny kull ligger mycket tid, tanke och planering. Och har vi gjort rätt och naturen är med oss, så har vi en eller flera blivande stjärnor där i valplådan!


Vi har två hundar hemma, de är våra familjemedlemmar och följer med oss på allt. Vi tränar och tävlar med dem, de är med på våra resor och vandringar och de myser med oss i soffan om kvällarna. Vi vill verkligen kunna ge dem all tid, energi och ork för att de ska ha ett så bra liv med oss som möjligt.

Även om man önskade kan vi inte spara alla nya lovande blivande stjärnor - i alla fall inte hemma hos oss, så där kommer FODERVÄRDEN in.SKK har två olika typer av "fodervärds"-avtal: (här kortfattat beskrivet avseende tik)


1. "SKK Köpekontrakt med bibelhållen avelsrätt" (tidigare kallat "halvfoder"). Köparen betalar halva köpesumman och äger hunden rent juridiskt, medan uppfödaren/säljaren äger avelsrätten till en kull. Därefter övergår hunden till fodervärdens ägo.


2. "SKK Fodervärdsavtal" (tidigare kallat "helfoder"). Köparen betalar ingenting, medan uppfödaren/säljaren äger hunden rent juridiskt samt har avelsrätten till två kullar. Därefter övergår hunden till fodervärdens ägo.


En fodervärds viktigaste roll är att ta emot och förvalta en valp fram tills den lämnat

en kull (gäller tik, alt 6 kullar för hane)*.


Att ta emot och förvalta en lovande valp innebär att vi kommer att ha en kontinuerlig kontakt. Vi hjälper er att komma igång med pälsskötsel och lite träning. Ni underhåller päls, träning och kondition enligt vad vi kommer överens om. Det är viktigt att vi har bra kontakt och att vi får träffa hunden då och då för att den ska känna sig hemma hos oss och lätt kunna följa med på utställningar samt att vistelsen i samband med valpning ska fungera smidigt och bra. I övrigt är det er hund, som bor och växer upp med och formas av er.


Vi följer SKK's avtal som finns utförligt beskrivna på deras hemsida SKK.SE

Läs även vad som gäller avseende fodervärdsavtal för hane.
En fodervärd hos oss får:


En fin och lovande hund för halva köpesumman (ex enl ovan)

Full support och stöd från oss

Stor hjälp med trimning och pälsvård, ffa valppälsen

Hjälp och stöd med träning, kurser mm