Aktivering

Aktiviteter

Dvärgschnauzern är en duktig allround hund som gärna ägnar sig åt rallylydnad, nosework, spår, sök, viltspår och agility. Här visar vi ett urval av våra duktiga Primaliv hundar och deras förare


Viltspår

De flesta hundar älskar att använda näsan och spåra, vilket är ett roligt och givande sätt att aktivera sin hund. Hunden får lära sig att tänka självständigt och lösa sin uppgift utan husse eller mattes hjälp och du kan tro att det formligen lyser av självförtroende ur ögonen på din hund när den står vid spårslutet med klöven i munnen!

Vi tränar kontinuerligt tillsammans på Ingarö, med Marie som ledare/instruktör.

Agility är en lättsam och underhållande sport, ofta är både farten och stämningen hög – och hunden minst lika förtjust som publiken. Det är samtidigt en uppvisning i avancerat samspel, och kräver mycket träning och ett nära och lyhört samarbete mellan hund och förare.

Tänk på att agility är en krävande sport också för din hund. Hunden bör vara minst ett år gammal och färdigvuxen innan ni börjar träna hoppmoment och fart.

Agility

Rallylydnad


I rallylydnad står samarbete, kontakt och glädje i fokus. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta och alla klubbar inom Svenska Kennelklubbens organisation kan arrangera kurser och tävlingar.


NoseworkI nosework får hunden använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet.

Hunden ska med sin förare söka efter specifika dofter i olika miljöer. Det är ett enkelt och roligt sätt att aktivera din hund!